TAGS
Alaska balenes creuers Enllaços ferris Fotos glaceres Indigenes inuit Llibres llops Mapes Notícies Ossos parcs nacionals pesca salmó Sobre Alaska Sud-est Alaska turisme viatges Viatjar Vídeos Yukon
Haines creuer

Nova taxa als creuers a Haines

Haines creuer

Tant parlar a Catalunya (i sobretot a Barcelona) que si taxa turística si, o taxa turística no, i a Haines, un petit poble del sud-est d'Alaska acaben d'aprovar una normativa, per començar a cobrar 9 $ per cada passatger de creuer, el 2025. Alerta, però: el 2027 pujarà a 12 $, i el 2029 a 13 $. La llei que crea la nova taxa municipal, no especifica que els diners recollits hagin de ser exclusivament dedicats a millorar les infraestructures turístiques.

Tot això ha estat aprovat, seguint tots els tràmits, en menys de 6 mesos, un cop triada una nova gerent per la gestió del turisme (és a dir, creuers) a Haines. Reben uns 100.000 creueristes l'any, i el moll ha quedat obsolet. Si el volen renovar, els calen nous ingressos, i ni es plantegen crear nous impostos pels negocis locals, obtinguin o no un benefici d'aquests visitants.

Cal tenir en compte que Haimes té com a únics veïns el poble de Skagway. Les rutes de la majoria dels creuers que surten des de Vancouver o Seattle (els que possiblement heu vist en els catàlegs de les agències de viatges), tenen Skagway com a port de visita més al nord de la seva ruta per Alaska.
Durant la temporada d'estiu, solen rebre entre 2 i 5 creuers per dia. Sempre dic als meus clients, que Skagway els agradarà més o menys, segons el nombre de creuers que hi hagi al port el dia de la seva visita.

Haines no té ni un 10% de creueristes (comparat amb Skagway), i els que hi arriben, són de vaixells amb rutes menys ciclostilades (si em permeteu l'expressió) i, per tant, de creuers d'allò que en solien dir "un preu més important"'. Són en un punt, on el turisme dels creuers encara no els molesta, i en volen treure profit, sense afectar a l'economia local. Les taxes als visitants són, certament, una bona solució. L'exemple de Haines és, en el fons, una foto del futur del turisme: més i més taxes, preus més i més cars pels turistes.

Comparteix-ho:
Tags:


Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, , premi l'enllaç per a més informació.

ACCEPTAR

Aviso de cookies