TAGS
Alaska balenes creuers Enllaços ferris Fotos glaceres Indigenes inuit Llibres llops Mapes Notícies Ossos parcs nacionals pesca salmó Sobre Alaska Sud-est Alaska turisme viatges Viatjar Vídeos Yukon
Tristor a la Milla d’Or de Denali

Tristor a la Milla d’Or de Denali

Un dels indrets més afectats per la manca de turisme a Alaska són els negocis al voltant del parc nacional de Denali. Uns metres més al nord de l’entrada del parc, hi ha l’anomenada Milla d’Or. Tot resseguint la carretera, s’hi poden trobar la major part dels hotels, restaurants i botigues de tota mena que donen servei als nombrosos visitants del parc.

Com molts d’aquests pobles a les entrades dels parcs nacionals, la Milla d’Or no té cap altra vida pròpia que la que li donen els turistes, i no té una població estable durant tot l’any. Quan comença la temporada, arriben els amos dels negocis i els treballadors que hi fan l’estiu. Cal dir que en els darrers anys, molta d’aquesta mà d’obra prové de països de l’est d’Europa (jo sobretot hi he trobat búlgars, moldaus, eslovacs…). Hi arriben amb uns visats especials, amb estades limitades als Estats Units, i sempre lligades a la feina. Solen ser gent jove, possiblement estudiants: aprenen l’idioma, viatgen… i cobren menys que els nord-americans. Bé, això són les meves suposicions. En tot cas, pel que es llegeix a l’article, molts negocis ni han obert, i no m’estranyaria que en aquesta decisió hi hagués pesat molt el fet que molts d’aquests treballadors, cal contractar-los amb temps, i durant tot l’estiu.

En resum, i anant al que ens diu l’article: la major part de negocis de la Milla d’Or de Denali han decidit hivernar, deixant-la amb un aspecte trist. Els pocs turistes, això si, deuen estar gaudint del parc nacional com mai! No només hi ha menys visitants, sinó que aquesta temporada les visites fetes amb el teu cotxe poden anar més enllà de la milla 14. Deu dona faves a qui no té queixals.

Comparteix-ho:


Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, , premi l'enllaç per a més informació.

ACCEPTAR

Aviso de cookies